П`ятниця, 19.04.2024, 19:44
Вітаю Вас Гість | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Тестовый раздел » Тестовый форум » Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткуванн (Все про ноьго!!! 2 розряд)
Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткуванн
dfczДата: Неділя, 23.01.2011, 17:08 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
2-й розряд

Завдання та обов’язки. Виконує окремі нескладні роботи з ремонту та обслуговування електроустаткування під керівництвом електромонтера вищої кваліфікації. Монтує і ремонтує розподільні коробки клемників, запобіжних щитків та освітлювальної арматури. Очищає і продуває стисненим повітрям електроустаткування з частковим розбиранням, промиванням і протиранням деталей. Чистить контакти і контактні поверхні. Здійснює оброблення, зрощування, ізолювання і паяння проводів напругою до 1000 В.

Прокладає встановлювальні проводи і кабелі. Обслуговує і ремонтує сонячні і вітрові енергоустановки потужністю до 50 кВт. Виконує прості слюсарні, монтажні і теслярські роботи під час ремонту електроустаткування. Вмикає і вимикає електроустаткування і виконує прості вимірювання. Працює пневмо- та електроінструментом. Виконує такелажні роботи із застосуванням простих вантажних засобів і кранів, якими керують з підлоги. Перевіряє і вимірює мегомметром опір ізоляції розподільної мережі статорів та роторів електродвигунів, обмоток трансформаторів, уводів і виводів кабелів.

Повинен знати: будову і принцип роботи електродвигунів, генераторів, трансформаторів, комутаційної та пускорегулювальної апаратури, акумуляторів і електроприладів; основні види електротехнічних матеріалів; їх властивості і призначення, правила і способи монтування і ремонту електроустаткування в обсязі виконуваної роботи; назву, призначення і правила користування робочим та контрольно-вимірювальним інструментом і основні знання про виробництво та організацію робочого місця; прийоми і способи заміни, зрощування і паяння проводів низької напруги; правила надання першої допомоги в разі ураження електричним струмом; правила охорони праці під час обслуговування електроустановок в обсязі кваліфікаційної групи II; прийоми і послідовність виконання такелажних робіт.

Кваліфікаційні вимоги. Повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, без вимог до стажу роботи. Приклади робіт. 1. Арматура освітлювальна: вимикачі, штепсельні розетки, патрони тощо — встановлення з вмиканням у мережу. 2. Вводи і виводи кабелів — перевірка опору ізоляції мегомметром. 3. Деталі прості — спіральні пружини, скоби, перемички, наконечники і контакти — виготовлення та встановлення. 4. Електродвигуни і генератори — часткове розбирання, очищення та продування стисненим повітрям, змазування, заміна щіток. 5. Електроди заземлюючі — встановлення і забивання. 6. Ілюмінація — встановлення. 7. Конструкції зі сталі та інших металів під електроприлади - виготовлення і встановлення. 8. Контактори, реле, контролери, командоапарати — перевірка і підтягнення кріплень, зачищення і обпилювання контактів, їх заміна та змазування, заміна дугогасних пристроїв. 9. Прилади електричні побутові: плити, праски тощо — розбирання, ремонт і складання. 10. Проводи і троси (повітряні) — монтаж, демонтаж, ремонт та заміна. 11. Трансформатори зварювальні — розбирання, нескладний ремонт, складання, встановлення клемного щитка. 12. Цоколі електроламп — паяння кінців. 13. Щити силової або освітлювальної мережі з простою схемою (до восьми груп) — виготовлення і встановлення. 14. Щитки та коробки розподільні — заміна і встановлення запобіжників та рубильників.

Додано (20.01.2011, 23:11)
---------------------------------------------
dry dry dry dry dry

Додано (23.01.2011, 17:08)
---------------------------------------------
У 1880 році французький фізик М. Депре заявив про можливість передачі електроенергії по проводах. Він же побудував першу лінію електропередачі.Наприкінці XIX століття відбувається бурхливий розвиток електротехніки. Учені продовжують працювати над проблемою використання електрики длявисвітлення й інших нестатків. Знаменита "електрична свіча" П. Н. Яблочкова була першим споживачем струму. Для проведення проводів і кабелів необхіднібули люди, які б розбиралися в електриці. Так з'явилася професія електрика. Однак з появою усе більш різних електричних приладів, ускладненнямелектротехніки професія розгалужується на безліч спеціальностей: електромонтажник, електромеханік по ремонту устаткування (в залежності від спеціалізації), електромонтер, технік-електрик, електрослюсар і ін. На сьогоднішній день існує кілька десятків спеціальностей електрика.
"Сама по собі електрика - одне з явищ, котре було відоме людям ще задовго до винаходу лампочок, електроприладів та провідникових матеріалів".
До кінця 19 ст. людство стояло на порозі тотальної електрифікації. За законом логіки, якщо людство зробило певне відкриття, негайно з'являються пов'язані з ним професії, люди яких намагаються поставити оте таємниче відкриття на службу собі подібним. Так, у кінці 19 сторіччя з'явилися перші електрики - спочатку, звісно, на Заході, в США, Англії, та через кілька років електричні лампочки з успіхом використовували вже в царській Росії. Чимало аристократів ще не знали, що таке вмикач та вимикач, як користуватися винаходом, а головне, як зробити таке "диво" у себе вдома. Тому в позаминулому сторіччі працівники з обслуговування "люстричества" - як називали тоді електрику, були на вагу золота.
Колись електрики допомагали провести електрику до будинку, демонстрували, як вмикати та вимикати світло. Нині це фахівці значно ширшого напрямку, адже з кожним роком удосконалюється побутова техніка, зростає рівень життя людей, складні пристрої замінюються більш простими та економічно вигіднішими, зростають відповідно і вимоги до кожної професії, а не лише до електриків.

 
Форум » Тестовый раздел » Тестовый форум » Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткуванн (Все про ноьго!!! 2 розряд)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright Дзивульський І.В. © 2024